Soms is er extra ondersteuning nodig om de dagelijkse zaken te regelen. Dit kan ondersteuning zijn bij uw administratie, dagindeling, het leggen van sociale contacten ect. Deze hulp kan nodig zijn wanneer iemand het zelf (tijdelijk) niet kan doen. Dit kan komen door verschillende redenen zoals: psychische klachten, een handicap, burn-out of een andere specifieke situatie.

Onze ambulant begeleiders kunnen ondersteuning bieden op het gebied van:

  • Administratie
  • Participatie in de maatschappij
  • Sociale contacten leggen en onderhouden
  • Afspraken en contact met instanties
  • Herstel na ziekte
  • Het creëren van regelmaat en dagstructuur

Na ontvangst van een aanmelding komt onze zorgcoördinator op bezoek. Tijdens deze afspraak worden de verwachtingen besproken, de wensen en wordt de thuissituatie in kaart gebracht. Op basis daarvan maken we een zorgplan en leggen de afspraken vast. Iedere situatie is verschillend en daarop passen wij onze dienstverlening aan. Het vergroten van uw zelfredzaamheid is het uitgangspunt.

Onze ambulant begeleiders zijn flexibel inzetbaar en kunnen snel schakelen. Zij voeren hun werk uit met veel passie. Samen met u gaat de ambulant begeleider aan de slag om meer grip te krijgen of te behouden op het dagelijks leven. Na zes weken evalueert de zorgcoördinator of de ingezette ondersteuning naar wens verloopt en stellen we waar nodig bij.

WMO-indicatie of Persoonsgebonden budget (PGB) Om ambulante begeleiding te ontvangen, heeft u een indicatie nodig op basis van de WMO of PGB. Deze kan aangevraagd worden bij het WMO-loket van uw gemeente. Lukt het niet om de indicatie aan te vragen? Neem dan contact op met het lokale wijkteam.

Afspraak en informatie?

Bezoekadres:

Julianastraat 20A,          

1165 VG Halfweg

Telefoon:

+31 85 30 30 254


Deze website maakt gebruik van cookies. Door deze site te blijven gebruiken, accepteert u ons gebruik van cookies. AVG wetgeving   Meer informatie download PDF