Het Beschermd Wonen van Stichting Forniamo is gericht op kleinschalig verblijf voor jeugdigen. Er wordt gewerkt vanuit de richtlijnen Jeugdhulp en Jeugdbescherming. Beschermd Wonen draait om individuele en persoonlijke aandacht voor jongeren met hun persoonlijke doelen, hun gezin en netwerk.

Wij doen dit in een positief, pedagogisch en veilig leefklimaat. Doordat wij met een klein aantal vaste begeleiders werken, ontstaat er rust, stabiliteit en kan er continuïteit worden geboden.

Door rust en stabiliteit te bieden, dragen wij bij aan de op maat gesneden intensieve begeleiding op alle leefgebieden die de jongeren dagelijks ontvangen. Er is 24/7 begeleiding aanwezig die samen met de jongeren aan de slag gaat om aan de door hen gestelde doelen te werken. Jongeren verblijven gemiddeld 1 tot 1,5 jaar bij ons. In deze periode werken wij toe naar doorstroming naar begeleid wonen of, als dat mogelijk is, zelfstandig wonen met ambulante begeleiding.

Bij Beschermd Wonen wordt er gewerkt vanuit de presentiebenadering. Daarnaast wordt er gebruik gemaakt van een aantal andere methodieken zoals de Yucelmethode om te bouwen aan herstel.

Vanuit de Sociale Netwerk Versterking wordt het netwerk van de jongeren in kaart gebracht en daarnaast wordt gebruik gemaakt van motiverende gespreksvoering en oplossingsgericht werken. Omdat elke situatie anders is en wij maatwerk leveren, zetten wij instrumenten in die passend zijn voor de situatie.

Afspraak en informatie?

Bezoekadres:

Julianastraat 20A,          

1165 VG Halfweg

Telefoon:

+31 85 30 30 254


Deze website maakt gebruik van cookies. Door deze site te blijven gebruiken, accepteert u ons gebruik van cookies. AVG wetgeving   Meer informatie download PDF